Hvordan handle opsjoner, en praktisk innføring

Bli kjent med hvordan opsjonshandel med CFD-er utføres i praksis via en nettmegler. Vi benytter Plus500, og ser her på hvordan du kan handle opsjoner med CFD-er hos denne nettmegleren.

Handle opsjoner på nett

Introduksjon til opsjonshandel i praksis: Opsjonshandel er ikke for nybegynnere, men så er det også slik at selv erfarne opsjonstradere måtte begynne et sted. Dersom du aldri før har handlet opsjoner, kan det være aktuelt å prøve en gratis demo opsjonshandel. Opsjonshandel med CFD-er er et utmerket alternativ for erfarne tradere.

19. juli 2024 av 📈 Opsjonshandel / Opsjonshandel

Åpne Plus500 sin hjemmeside

Gratis demo av Plus500

* Gratis demo med norsk språk for iPhone, Andoid, Windows mm. Handel med aksjer tilbys via Plus500 Invest platformen. Plus500UK Ltd er autorisert og regulert av FCA (#509909). Plus500CY Ltd er autorisert og regulert av CySEC (#250/14). 80% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Opsjoner kan kjøpes eller selges på aksjer, råvarer, indekser, kryptovaluta og de meste av verdipapirer.

Opsjoner handles ofte i form av CFD-er. Opsjoner er derivater, og differansekontrakter som CFD-er er et utmerket alternativ for den som ønsker eksponering i opsjonsmarkedet.

Opsjonshandel med CFD-er

Det finnes mange måter å handle opsjoner, og som nevnt er CFD-opsjoner er et foretrukket valg for mange tradere.

Giring. Du kan handle opsjons-CFD-er med giring. For eksempel, dersom en giring på 1:5 tilbys, betyr dette at du kan handle med 5000 kroner selv om du kun benytter 1000 kroner.

Risikostyring er sentralt i opsjonshandel. Det viktigste en opsjonstrader kan lære seg, er å kontrollere risiko og begrense tap. Opsjonshandel innebærer risiko for tap, og det anbefales å benytte nettmeglerens verktøy for risikostyring. Her kan man avgrense tap ved å benytte funksjonalitet som "Stopp tap" og "Etterfølgende stopp". I tillegg kan "Garantert stopp" benyttes for å unngå handelsfeiltrinn og lukke posisjoner til en på forhånd bestemt pris.

Volatiliteten i markedet kan utnyttes til det fulle ved kjøp og salg av opsjoner, henholdsvis såkalte Call- og Put-opsjoner.

Nettmeglere som tilbyr opsjonshandel er relativt begrenset i Norge. Et minimumskrav bør være å handle hos en regulert nettmegler, og som klarer å håndtere de ordrene du legger inn. Ellers er det mye smak og behag, og derfor kan det være smart å prøve en gratis demo hos de nettmeglere som tilbyr dette.

Plus500. Vi har latt oss imponere av Plus500, og som handelstjeneste har de alle de kvaliteter vi ser etter.

Den enkleste måten å bli kjent med Plus500 på er å utforske tjenesten. De har en gratis demo (kommer tilbake til denne) der du kan prøve opsjonstrading risikofritt og du beholder øvelseskontoen så lenge du ønsker. Erfarne tradere vil like Plus500 sine tilbud innen CFD-handel med opsjoner, i tillegg til alle de andre handelsmulighetene som finnes der.

Plus500 handelsmuligheter

Plus500 tilbyr CFD-handel i:

 • opsjoner
 • aksjer
 • indekser
 • råvarer
 • valuta
 • kryptovaluta
 • ETF, børshandlede fond

Hvorfor Plus500

 • Gode handelsverktøy.
 • En pålitelig nettmegler.
 • Flere handelsmuligheter i mange markeder.
 • Lave spreads.
 • Ingen kommisjoner.
 • Rask og pålitelig ordreeksekvering.

Plus500 har svært gode handelsvekrktøy med tilgang til tusenvis av instrumenter.

De har fine verktøy innen teknisk analyse, men selvsagt behøver man ikke benytte nettmeglerens analyseverktøy, det kan være like praktisk å benytte for eksempel Yahoo Finance eller andre tjenester i sine tekniske analyser, og deretter benytte nettmegleren kun til ordrer/handel.

Sanntidskurser uten kostnad tilbys også til alle kunder hos Plus500.

Opsjonsspråk

Språket rundt opsjoner kan virke litt forvirrende, men det venner man seg fort til. Opsjonsspråket er langt i fra så komplisert som det kan virke ved første øyekast. Trikset er å ikke bare fokusere på begreper, men å kaste seg ut i opsjonshandel med en gang, selvsagt kun med en øvelseskonto dersom du ikke har erfaring fra tidligere. Ved å gjøre dette vil du bli hurtig kjent med terminologien, begreper og uttrykk som benyttes i opsjonstrading.

Kontroller risikoen

Plus500 har mange fine hjelpemiddel for tradere som ønsker å kontrollere risiko. Her kan blant annet nevnes:

 • stop limit
 • stop loss
 • garantert stop loss

Gratis markedsrapporter

Hold deg oppdater på det som skjer i markedet og få med deg siste viktige hendelser til alle døgnets tider. Med Plus500 får du push-varsler på mobilen eller e-post om du ønsker det, og du kan videre spesifisere at dette kan gjelde kun om bestemte hendelser i markedet inntreffer, denne funksjonen liker vi veldig godt og benytter den mye. Du kan også få varsler dersom spesifikke prisbevegelser du ønsker å følge ekstra godt med på.

Handle kryptovaluta og bitcoin

Plus500 er en populær nettmegler både for krypto-entusiast såvel som de som ikke er interessert i krypto i det hele tatt.

Til kryptovalutahandel er Plus500 et bedre alternativ enn mye annet som finnes. Hvorfor? For det første vil du få muligheten til å handle CFD-er i krypto, og ikke selve kryptovalutaene. Det eneste du da må tenke på er prisbevegelsene, og du trenger ikke tenke på krypteringsnøkler og all verdens hensyn som man ellers måtte tatt dersom man skulle handlet kryptovaluta direkte.

Dersom du ønsker å handle kryptovaluta som Bitcoin, så bør du altså vurdere å benytte Plus500 som er et godt alternativ til de mange uregulerte og usikre kryptobørsene rundt omkring. De tilbyr ikke direkte handel i kryptovaluta, men tilbyr indirekte handel ved kjøp eller salg av derivater. Dette har mange fordeler, blant annet trenger du ikke bekymre deg for kryptonøkler eller andre faktorer som kjennetegnes ved kjøp av kryptovalutaer.

Hvilke verdipapirer kan handles hos Plus500?

Plus500 har et godt utvalg av handelsinstrumenter og samtidig et bredt utvalg av valutapar. Hos Plus500 kan du handle følgende verdipapirer:

 • Indekser og aksje-CFD (stort utvalg av både norske og utenlandske)
 • CFD-valuta fra både de store valutaparene, til mindre og eksotiske valutapar
 • Kryptovaluta som bitcoin og flere, i form av CFD-kontrakter
 • Råvare-CFD i metall, energi, jordbruksektor og annet

Plus500 på mobil, datamaskiner og nettbrett

Plus500 kan brukes på alle enheter, inkludert mobiltelefoner, datamaskiner, nettbrett. Deres tradingplattform er altså kompatibel med det meste av moderne bærbare datamaskiner, smarttelefoner og nettbrett. Dette inkluderer følgende programmer og apper:

 • Plus500 på nett. En nettbasert handelsløsning og fungerer på alle datamaskiner og på mobilen. Kan kjøres i flere nettlesere, inkludert Google Chrome, Internet Explorer, Firefox og Safari.
 • Plus500 for iOS, benyttes av brukere som har iPhone eller iPad.
 • Plus500 for Android passer alle Android-baserte enheter, inkludert smartmobiler og nettbrett som kjører Android.

Åpne Plus500 handelskonto

Plus500 er bra og har mye å by på, mener vi. De tilbyr en gratis demo som er utmerket dersom du kun ønsker å prøve tjenesten. Det er den beste måten å finne ut om dette er en tjeneste du også vil være fornøyd med. Prøv demoversjonen i fred og ro, og om du liker den, har du eventuelt muligheten til å åpne en ekte handelskonto hos Plus500.

Besøk hjemmesiden deres for mer informasjon.

Åpne Plus500 sin hjemmeside

Gratis demo av Plus500

* Gratis demo med norsk språk for iPhone, Andoid, Windows mm. Handel med aksjer tilbys via Plus500 Invest platformen. Plus500UK Ltd er autorisert og regulert av FCA (#509909). Plus500CY Ltd er autorisert og regulert av CySEC (#250/14). 80% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.